Geitenkaas
Ingrediënten
4 personen
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
- 400 gram risotto rijst
- 1 liter water
- 2 visbouillonblokjes
- 600 gram verse spinazie
- 200 gram verse geitenkaas
- 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- olijfolie
Risotto met geitenkaas
Hoe te bereiden?
Snijd de 200 gram verse geitenkaas in blokjes.
Maak de visbouillon met het water en de 2 blokjes.
Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met een dikke bodem.
Voeg de rijst hieraan toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
Slink (verwarm) intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
Als de rijst droog begint te worden, voeg dan steeds een nieuw deel van de bouillon toe.
Net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, nog even laten doorwarmen zodat de kaas goed smelt en het de rijst lekker romig maakt. Plaats de gehele inhoud op het bord en je risotto is klaar, smullen maar!
Tip: Ook lekker met gemengde sla.
Ingrediënten
4 personen
Koude terrine van geitenkaas en biet
- 600 g gele bieten, schoongeboend
- 600 g chioggiabieten, schoongeboend
- 600 g rode bieten, schoongeboend
- 500 g jonge verse geitenkaas, zonder korst
- 200 ml crème fraîche
- 3 takjes tijm, gerist
- 1 el olijfolie
Koude terrine van geitenkaas en biet
Hoe te bereiden?
- Pak alle bieten per stuk in aluminiumfolie en pof ze ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (gebruik een satéprikker om te voelen of ze gaar zijn). Laat ze afkoelen en pel het velletje eraf. Snijd de verschillende bietjes in dunne plakken en leg ze apart van elkaar op borden.
- Maal de kaas in een keukenmachine fijn en maak wat dunner met de crème fraîche. Maal nog kort door met de tijm tot een mooie crème. Voeg peper naar smaak toe. Doe de crème in een spuitzak.
- Bekleed een cakeblik met vershoudfolie en bestrijk de bodem en zijkanten met olijfolie.
- Bedek de bodem met plakjes rode biet. Spuit er een dun laagje geitenkaascrème over en strijk glad.
- Herhaal stap 4 met rode biet, dan met chioggabiet en tot slot met gele biet tot de kaas en alle bieten op zijn. Laat minstens 1 uur opstijven in de koeling.
- Stort de terrine op een plank, verwijder de vershoudfolie en snijd de terrine in plakken.
- Serveer met een simpele salade en wat brood of crackers.
- Klaar, smullen maar!